top of page

Lilleøyan Gårdsmuseum er et privateid museum som du finner i Kirkeveien 30, under innflygingen fra øst til flyplassen Trondheim Lufthavn Værnes.

Det hele startet med en Gråtass i 1997, og siden har det blitt utvidet flere ganger, både i areal og innhold. 
Hele driftsbygningen er tilrettelagt for museum, verksted og lagerplass, og der krøttera gikk for mange tiår tilbake, står Gråtass og vennene hans trygt plassert nå. Museet har i dag en hovedvekt av Ferguson-traktorer, men har også noen Ford, Fordson og Volvo. 
Traktorene på Lilleøyan gårdsmuseum brukes jevnt i landbruket som tilhører gården. Traktorene er likevel bare et lite ledd i et rimelig komplett museum, der en stor samling med motorsager, mengder med hesteredskaper og landbruksmaskiner, husgeråd og gammel industri også har en stor plass.

 

På gården er det også en Opel Blitz fra 1954 og en Volvo PV 444 1957-mod, begge restaurert i senere tid. Noen få veteranmotorsykler står også i museet, men på utlån.

 

Det meste av innholdet på Lilleøyan gårdsmuseum er hentet i Stjørdalsdalføret.

 

I første etasje i fjøset er det tilrettelagt for selskaps- og møtelokaler. Her får man en nydelig atmosfære tett innpå museumsgjenstandene, og kan ta en swingom til lukten av gamle dager og god lokalhistorie.
Det er eget kjøkken med steamer/hurtigvask for dekketøy, kaffetrakter, kjøle- og fryseskap og komfyr i tilknytning til selskapslokalet.

Det kan dekkes til om lag 50 personer, men fullt mulig å utvide ytterligere etter avtale.

Lilleøyan gårdsmuseum har åpent for større lag etter avtale, og har 2 åpne museumsdager i året, i juni og september. Stengt i vinterhalvåret.

Vi ønsker deg hjertelig velkommen til et besøk!

bottom of page